Een verzwaringsdeken aanschaffen: de do’s en don’ts

 Een verzwaringsdeken aanschaffen: de do’s en don’ts

Een verzwaringsdeken staat bekend om het positieve effect dat het kan geven op de nachtrust. Het is dan ook niet zo gek dat jij er ook aan zit te denken om een verzwaringsdeken aan te schaffen. Toch zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het kopen van zo’n deken. De do’s en don’ts bij het kopen van een verzwaringsdeken, zetten we hieronder voor je op een rijtje.

Do: Letten op de zwaarte van een verzwaringsdeken

Wanneer je de zoektocht hebt geopend naar een geschikt zwaartedeken, kom je erachter dat het aanbod groot is. Zo kunnen de dekens onder andere verschillen in het gewicht. Het is belangrijk om dit gewicht eens goed onder de loep te nemen, want dit is van groot belang. Neem ongeveer tien procent van jouw eigen lichaamsgewicht, en dát is de zwaarte van de deken die je moet nemen. Vaak zijn verzwaringsdekens verkrijgbaar tussen de zes en tien kilo, maar je hebt ook verzwaringsdekens speciaal voor kinderen. Deze dekens zijn wel een stukje lichter dan een ‘normaal’ verzwaringsdeken.

Do: Vullingen met elkaar vergelijken

Er bestaan meerdere soorten vullingen die worden verwerkt in zo’n verzwaringsdeken. Denk bijvoorbeeld aan glaszand, maar ook kunststof korrels worden vaak gebruikt. De vulling kan naast de zwaarte van de deken ook iets zeggen over bijvoorbeeld de warmte van de deken.

Don’t: Niet het formaat van de deken checken

Het is belangrijk om het formaat van je verzwaringsdeken te checken, zo voorkom je namelijk een te grote of juist een te kleine deken. Wanneer je het formaat van de deken niet checkt, dan heb je dus een grotere kans op een miskoop en dat wil je natuurlijk niet. Het is verstandig om je bed eens goed op te meten, zodat je zeker weet welke deken je moet halen. Wanneer je dat hebt gedaan, dan kun je lekker gaan genieten van een verzwaarde deken en heb je de kans om helemaal tot rust te komen.

Don’t: Niet overleggen met jouw partner

Als laatste kun je het beste overleggen met degene met wie je een bed deelt, je partner dus. Het is belangrijk dat jullie beide hetzelfde willen. Voordat je dus een heerlijke verzwaarde deken gaat aanschaffen, is het goed om even om tafel te gaan zitten. Op die manier kun je overleggen over het gewicht van de deken, het materiaal van de deken en kun je samen tot een goed formaat deken komen. Zo hebben jullie beide een deken die helemaal past bij jullie en kunnen jullie gaan genieten van een goede nachtrust samen.

onlino

Related post

Leave a Reply