Deze zaken mag je niet vergeten wanneer je gaat verhuizen

 Deze zaken mag je niet vergeten wanneer je gaat verhuizen

Ben je wel uitgekeken op je huidige huis en wordt het daarom tijd voor een verhuizing? Vaak is het veel geregel en je probeert altijd aan alles zo goed mogelijk te denken. Dat wil nog wel eens mislukken, daarom is een goede voorbereiding geen overbodige luxe. We hebben een aantal handige verhuistips op een rij gezet, zodat jij met een gerust hart kunt beginnen met verhuizen! Inpakken op de juiste manier kan veel voordelen opleveren. Zo bespaar je niet alleen tijd en ruimte, je zorgt er ook voor dat alles heel blijft.

Houd alle kleine items bij elkaar

Wanneer je gaat beginnen met het verhuizen van je meubels, is het praktisch om deze allemaal uit elkaar te halen. Zo bespaar je ruimte in de verhuiswagen. Bij het uit elkaar halen van meubels, blijven er altijd kleine onderdelen zoals schroeven over. Stop deze onderdelen per meubelstuk in een apart zakje en label alle zakjes zodat je weet wat wat is. Handig is om ze met tape vast te maken aan een onderdeel van het meubel of alle zakjes met onderdelen samen inpakken op een plek waar je er makkelijk ook weer bij kan. Scheelt weer zoeken bij het uitpakken.

Zorg goed voor breekbare spullen

Het openen van een doos en daar alleen maar scherven aantreffen is misschien wel een van de ergste dingen die kan gebeuren bij een verhuizing. Je hebt hier twee opties om dit te voorkomen: gebruik handdoeken of pakpapier bij het inpakken. Met handdoeken pak je meteen twee vliegen in één klap: het beschermt de breekbare producten en je hoeft er niet nog een extra doos bij te pakken voor je handdoeken. Als je liever pakpapier wilt gebruiken, geven we je als extra tip om geen krantenpapier te gebruiken. De inkt kan namelijk afgeven op de spullen. Onze tip is om hiervoor keukenpapier te gebruiken.

Plan vast goed vooruit

Maak bij het verhuizen vast een doos met spullen die je de eerste dag, of eerste paar dagen, nodig zal hebben. Je pakt bij het verhuizen niet alle dozen in een keer uit. Dus zorg ervoor dat je de essentiële producten apart verpakt, zodat je daar in de eerste paar dagen makkelijk bij kan. Het is namelijk best lastig om een laptop oplader tussen al die dozen terug te vinden. Plaats daarom essentiële producten in een aparte doos en kenmerk deze door met stift erop te schrijven. 

Huur extra opslagruimte 

Met een opslag kun je je eventuele ‘verhuiszorgen’ ontlasten. Een opslagruimte huren kan handig zijn om producten die je niet wekelijks gebruikt in op te slaan. Deze staan dan niet meer in de weg wanneer je alle dozen thuis weer gaat uitpakken. Een opslagruimte kan erg prettig zijn. Tegenwoordig heb je opslagruimtes op allerlei verschillende plekken, dus ook bij jou in de buurt. De opslagruimtes van Huureenbox zitten bijvoorbeeld verspreid door heel het land. 

onlino

Related post

Leave a Reply