4 tips voor het kiezen van de juiste beginnersauto

 4 tips voor het kiezen van de juiste beginnersauto

Yes, het rijbewijs zit in de pocket! Nu kun je eindelijk toeren in de auto van jouw ouders of je schaft zelf een eigen auto aan. Heerlijk die vrijheid. Wanneer je zelf een auto wil kopen, kun je letten op een aantal zaken. Je kunt bijvoorbeeld nadenken over het automerk, de kleur van de auto en de prijsklasse waarin de auto valt. Hieronder geven wij jou nog meer tips om de juiste beginnersauto te kiezen.

1 Niet te veel pk’s

Het klinkt misschien stoer en leuk: een auto met veel pk’s waarin je snel kunt rijden. Toch mag je hier als beginnend bestuurder niet altijd in rijden en er bestaat een grote kans dat ook niet elke verzekeraar een snelle auto van een beginnend bestuurder wil verzekeren. Wanneer je een snelle auto koopt als jonge bestuurder, hoe groter de kans dat jouw autoverzekering geweigerd wordt. Jonge bestuurders worden namelijk gezien als een risicogroep in het verkeer. Gelukkig bestaan er verzekeringen waarbij je altijd geaccepteerd wordt. Wel zijn er bij deze verzekeraars extra kosten aan de verzekering verbonden.

2 Brandstof

Voordat je een auto gaat aanschaffen, is het goed om na te denken wat voor soort auto jij wil kopen. Voor een dieselauto betaal je meer wegenbelasting, maar de brandstof is goedkoper. Wanneer je van plan bent om veel kilometers te slijten, kan een dieselauto goedkoper zijn. Bij een benzineauto is de brandstof wel wat duurder, maar hoef je minder wegenbelasting te kopen. Elektrische auto’s zijn helemaal goedkoop qua brandstof, maar in de aanschaf zijn deze wel duurder.

3 Bestemming

Sta stil waarvoor jij jouw auto gaat gebruiken. Moet je dagelijks naar het werk, wil je een auto waar de boodschappen in passen of ga je een auto aanschaffen voor het klussen? Het is handig als jouw benodigdheden in de auto passen, maar een grotere auto is vaak duurder. Een grote auto verbruikt namelijk meer brandstof en is meestal zwaarder, waardoor je meer wegenbelasting betaalt. Denk dus goed na wat de functie van jouw auto moet zijn, voordat je ‘m gaat aanschaffen.

4 Zorg voor een buffer

Zoals we net al benoemden, moet je wegenbelasting betalen. Naast de wegenbelasting ben je ook verplicht om jouw auto te verzekeren. Ongeacht de situatie kun je bij Alpina zonder zorgen een autoverzekering afsluiten. Daarnaast moet jouw auto jaarlijks gekeurd worden door de APK, verbruikt jouw auto brandstof en heeft jouw auto zo nu en dan wat onderhoud nodig. Wellicht heb je daarnaast ook nog een abonnement afgesloten voor pechhulp. Houd daarom voor al deze zaken wat geld achter de hand zodat jij niet voor onverwachte kosten komt te staan. Heel veel beginnende bestuurders verkijken zich namelijk op de vele kosten die komen kijken bij een auto.

onlino

Related post

Leave a Reply