Een fantastisch uitstapje in de natuur

 Een fantastisch uitstapje in de natuur

Dat Oostenrijk een geweldig land is om vakantie te vieren hoeven we je wellicht niet te vertellen. Fraaie wintersportgebieden met een gezellige après-ski, lekker eten en vriendelijke inwoners. Maar wanneer je het land alleen maar kent van de wintermaanden moet je beslist ook eens in de zomer in het prachtige Oostenrijk op vakantie gaan. Je kunt er heerlijk rondreizen en ontdekt daarbij allerlei mooie landschappen en schitterende gebieden. De mooie alpenweiden, een verkoelende duik in een bergmeer en een uitzicht op besneeuwde bergtoppen. Tijdens een zomervakantie in Oostenrijk beleef je het allemaal!

Zoek het hogerop

Oostenrijk is zowel met de auto als met de trein goed te bereiken. Wanneer je met de auto gaat is het zonde dat je de snelweg pakt. Neem in plaats daarvan de provinciale wegen en trek de bergen in. Eén van de meest populaire routes is de Großglockner Hochalpenstraße. Deze tolweg verbindt Bruck met het plaatsje Heiligenblut en voert je dwars door de Alpen. Gedurende de winter is deze bijna 50 kilometer lange weg gesloten dus is de zomervakantie heel geschikt om deze route te rijden. Neem er een aantal dagen de tijd voor en stap regelmatig uit bij één van de vele uitkijkpunten. De prachtige panoramaroute voert je onder andere naar de hoogste top van Oostenrijk; de 3.798 meter hoge Großglockner. Verder kun je onderweg het roofvogelinformatiepunt en diverse exposities bezoeken.

Een stedentrip

Oostenrijk heeft niet alleen prachtige natuur te bieden maar de steden zijn ook zeker een bezoekje meer dan waard. Het wereldberoemde Wenen mag natuurlijk niet op je lijstje ontbreken. Alles ademt in deze prachtige stad muziek uit. Midden in de Alpen ligt Innsbruck. Deze middeleeuwse stad, gelegen aan de rivier de Inn, nodigt uit om urenlang heerlijk rond te slenteren. Tot slot in de opsomming steden-die-je-gezien-moet-hebben-in-Oostenrijk: Salzburg. Hier waan je je weer in de tijd van prinsen en prinsessen. Prachtige kastelen, een statige kathedraal en de geboortestad van Mozart.

Alles vastleggen voor later

Wandelen of fietsen in Oostenrijk: het kan allemaal. De paden op, de lanen in en onderweg volop genieten van al het moois wat je tegenkomt. Dit wil je natuurlijk allemaal op de gevoelige plaat vast leggen. Ben je gek op foto’s maken dan kom je in Oostenrijk volledig aan je trekken. Reis je met een heel gezelschap en geef je graag wat weg? Laat dan USB sticks met logo bedrukken. Zo kan iedereen de foto’s op één plek opslaan om ze, éénmaal thuis, te (laten) ontwikkelen.

Sportief bezig zijn

Behalve wandelen of fietsen kan je in Oostenrijk ook watersport beoefenen. Ga hiervoor bijvoorbeeld naar de Achensee. Dit natuurlijke meer is omgeven door gebergte. Je kan er zwemmen, maar ook zeilen, kiten, surfen of suppen. Ook vind je er vele klimmogelijkheden of het zogenaamde klettersteigen. Na zoveel inspanning lust je natuurlijk wel iets te eten en te drinken. Gelukkig kun je daarvoor in één van de vele berghutten prima terecht. Met altijd een fantastisch Oostenrijks uitzicht!

onlino

Related post

Leave a Reply