Vloerverwarming aan laten leggen door een specialist: hier kun je op letten

 Vloerverwarming aan laten leggen door een specialist: hier kun je op letten

Vloerverwarming is altijd een goed idee. Je hebt een aangename temperatuur in huis en je hebt nooit meer last van koude voeten. Zit jij er ook aan te denken om vloerverwarming in huis te nemen? Dat begrijpen we maar al te goed. Vloerverwarming kun je aan laten leggen door een specialist. Hieronder zetten we op een rij waar je op kunt letten.

1. Hoofd- of bijverwarming

Vloerverwarming aanleggen kun je zelf doen, maar in veel gevallen is het verstandig om dit karwei uit handen te geven aan een specialist. Een specialist heeft veel ervaring in vloerverwarming aanleggen, of het nou gaat om een bestaande woning of een woning in aanbouw. Wanneer je ervoor kiest om vloerverwarming te nemen is het allereerst belangrijk om na te denken welk soort vloerverwarming jij graag wil.

Zo heb je vloerverwarming als hoofdverwarming waarbij je geen radiatoren meer in huis hebt. De verwarmingsbuizen komen dicht op elkaar te liggen zodat je optimaal kunt genieten van warmte. Daarnaast heb je ook vloerverwarming als bijverwarming: hierbij maak je nog gewoon gebruik van radiatoren, maar dient de vloerverwarming als een extraatje. De buizen liggen hierbij meer uit elkaar.

2. Droog of nat

Daarnaast heb je de keuze uit een nat- of droogsysteem als het gaat om vloerverwarming. Bij een droog vloerverwarmingssysteem wordt er gebruik gemaakt van warmtematten. Dit systeem wordt onder de vloer gelegd. Deze matten hebben veel voordelen: het voorkomt warmteverlies en het installeren ervan is vrij eenvoudig. Ook is het vaak een stuk goedkoper dan een nat vloerverwarmingssysteem.

Bij een nat vloerverwarmingssysteem worden de buizen namelijk in een natte ondergrond gelegd, bijvoorbeeld in de cementdekvloer. Dit klusje kost over het algemeen vaak meer. Daarnaast kun je ook kiezen voor een ingefreesd vloerverwarmingssysteem of vloerverwarming op basis van elektriciteit. Meer over de verschillen tussen deze systemen kun je lezen op zakelijk-dagblad.nl.

3. Op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf

Nu je weet wat je precies wil wat betreft vloerverwarming, is het belangrijk om op zoek te gaan naar een gespecialiseerd bedrijf. Het is belangrijk om in jouw zoektocht rekening te houden met jouw type huis en type vloer. Wellicht moet er wel in jouw vloer worden gefreesd: ook dat is belangrijk om in het achterhoofd te houden in de zoektocht naar een bedrijf die de klus kan oppakken. Heb je een geschikt bedrijf gevonden? Dan kun je een offerte opvragen. Vervolgens kun je de klus aangaan en kun jij altijd genieten van warmte voeten in huis.

onlino

Related post

Leave a Reply