Waarom met slecht weer naar buiten?

 Waarom met slecht weer naar buiten?

Kou, regen, wind… tijdens slecht weer blijf je het liefst binnen onder een dekentje of bij de kachel. Echter vergeten we hoe fijn het is om juist op deze momenten naar buiten te gaan. Uit onderzoek is gebleken dat onstuimig weer erg gezond voor ons is. Ga dus lekker naar buiten als het regent of waait. Zo is het bos of strand een geweldige plek om uit te waaien. Hieronder lees je wat de (gezondheids)voordelen zijn als je ervoor kiest om met slecht weer naar buiten te gaan.

Buitenlucht is gezond

De frisse buitenlucht is gezond voor je. Veel mensen geven aan dat daglicht invloed heeft op hun humeur. Zon- en daglicht stimuleren de aanmaak van serotonine in de huid. Dit gelukshormoon heeft een positief effect op ons humeur. Wist je dat de buitenlucht ook goed is voor je huid? Als het veel heeft geregend heeft de lucht een hogere luchtvochtigheid en dit zorgt ervoor dat je huid jong, fris en soepel blijft. Ook helpt het om virusdeeltjes in de lucht terug te dringen. Als het regent zit er meer zuurstof in de lucht. Hierdoor voel je je fris en actief na een tijdje buiten te zijn geweest. Je zit er misschien niet op te wachten, maar door de aanwezigheid van veel zuurstof is het ideaal om buiten te gaan sporten. Trek je sportkleding aan, vul je bidon en neem je sporthanddoek mee. Laat handdoeken borduren met je naam of een leuke quote. Dit motiveert je om te gaan sporten en je valt ook nog eens op. Ga je met een vriend naar buiten om een frisse neus te halen? Soms heb je geluk dat tussen alle regen door het zonnetje zich af en toe laat zien. Neem daarom je zonnebrillen met logo mee.

Heerlijk in de natuur

We hebben te maken met klimaatverandering en de gevolgen ervan. We kennen veel droge periodes met hoge temperaturen. Daarom is het goed voor de natuur dat er regelmatig neerslag valt. Je kent vast en zeker de typerende geur van regen. Met deze aangename geur een rondje in de natuur lopen geeft een verfrissend en kalmerend gevoel. Ga de natuur in en geniet van haar reactie op de neerslag. Tegelijkertijd kan je de bloemen en bomen bewonderen. Er valt genoeg moois te zien als je tijdens een regenachtige dag naar buiten gaat. Zo vergeet je toch gelijk het slechte weer? Als je thuis komt, spring je snel onder een warme douche en trek je droge kleren aan.

Meer bewegen

Meer bewegen is altijd goed. Let je op je lijn of ben je bezig met afvallen? Ga tijdens regenachtig weer naar buiten. Wanneer het regent daalt de temperatuur en moet je lichaam harder werken om op temperatuur te blijven. Hiervoor verbrand je veel calorieën. Niet alleen helpt het je als je bezig bent met afvallen, ook is sporten goed voor je conditie. Trek de wandelschoenen aan, pak de fiets of volg een bootcamples. 

onlino

Related post

Leave a Reply