Eerste keer citytrip naar Venetië? 7x dingen om te doen

 Eerste keer citytrip naar Venetië? 7x dingen om te doen

Venetië is een bijzondere stad. Het is een stad die is gebouwd op palen en het bestaat uit vrijwel alleen maar kanalen. En dat mensen het bijzonder vinden is een ding dat zeker is: miljoenen toeristen trekken jaarlijks richting de stad, waardoor het er vaak erg druk is. Ondanks dat is Venetië een plek die je ooit een keer gezien moet hebben. Hieronder vertellen wij jou welke dingen je moet ondernemen wanneer je in Venetië bent – en ook wat tips hoe je de drukte kunt omzeilen. Lees je mee?

1. Brug der Zuchten bewonderen

Een van de bekendste bruggen van Venetië – ja, het zijn er zó veel – is de Brug der Zuchten. Vroeger werden via deze brug gevangenen overgebracht naar de gevangenis. De naam van de brug is dan ook te danken aan de laatste zucht die de gevangenen uitbliezen voordat ze de gevangenis binnentraden. Zo heeft Galileo Galilei over deze brug gelopen in 1633, net als Giacomo Casanova in 1755. De Brug der Zuchten in Venetië heeft dus niet zo’n hele leuke herinnering, maar is toch een brug van liefde en romantiek geworden. Dit omdat er veel over deze brug geschreven in een romantische setting. 

2. Varen in een gondel

De gondel is natuurlijk het symbool van Venetië. En wanneer je in Venetië bent moet je dit ook zeker een keer doen. Je kunt verschillende gondeltours boeken waarbij je langs verschillende Venetiaanse plekjes komt. Het varen in een gondel kan misschien een duur ritje zijn, maar toch is dit het geld meer dan waard. Het is een unieke ervaring die je alleen maar in Venetië kunt meemaken. Je kunt in Venetië ook een bezoek brengen aan een gondelwerkplaats. Hier leer je alles over de gondel en hoe deze in elkaar worden gezet. Erg interessant!

3. Struinen over het San Marcoplein

Het San Marcoplein: hét centrale punt van Venetië. Dit is een enorm plein waar honderden toeristen – en duiven – samenkomen. Sta dan ook niet versteld van de drukte waar je in terecht komt. Gelukkig valt er op dit plein van alles te zien. Hier heb je talloze restaurantjes, maar je kunt ook de prachtige San Marcobasiliek zien, net als de enorme Campanile: de grote, rode toren die boven de skyline van de stad uitsteekt. Ook kun je een kijkje nemen bij de Torre dell’Orologio: een uurwerk dat de tijd en het sterrenbeeld aangeeft.

4. Lopen over de Rialtobrug

Een van de bekendste plekjes en tevens een van de bekendste bruggen van Venetië is de Rialtobrug. Boven op de brug zitten talloze winkeltjes verstopt: loop dus zeker even over de brug en ga lekker snuffelen bij de boetiekjes. Vergeet ook vooral niet naar links en naar rechts te kijken wanneer je op de brug staat. Je hebt namelijk prachtig uitzicht over het kanaal vanaf de Rialtobrug. Vaak is het op deze brug ontzettend druk, maar een wandeling over deze brug is de moeite wel waard.

5. Rondneuzen in de Biblioteca Marciana

Ook mag de bibliotheek van Venetië, de Biblioteca Marciana, deel uitmaken van de prachtige bezienswaardigheden Venetië. Het is een enorm gebouw met talloze pilaren. Het is indrukwekkend om te zien, maar je kunt het gebouw ook van binnen bezoeken. Hier liggen wel 25 duizend boeken verstopt waar jij lekker tussen kunt neuzen. 

6. Met de vaparetto naar Murano en Burano

Ben je de drukte in Venetië zat, maar heb je eigenlijk nog niet genoeg gezien? Ga dan eens met de vaparetto, de watertaxi, naar Murano en Burano. Dit zijn twee kleine eilandjes in de buurt van Venetië die dezelfde Venetiaanse sfeer hebben, maar een stuk minder toeristisch zijn. Deze twee eilandjes staan bekend om hun vele kleuren en de traditionele glasblazers. Je kunt hier prima een paar uurtjes rondlopen om tot rust te komen, maar daarna heb je de eilandjes ook wel gezien. Een prima uitstapje dus wanneer je in Venetië bent.

Tips voor jouw eerste bezoek in Venetië

De allereerste tip om mee te geven is om Venetië buiten het hoogseizoen te bezoeken. Hierdoor kun je de enorme stoet aan mensen wellicht ontlopen. Venetië is namelijk een geliefde hotspot onder de toeristen die vaak in het hoogseizoen komen. Bovendien is het belangrijk om goede schoenen aan te trekken, want de meeste bezienswaardigheden kun je prima te voet ontdekken. En wanneer je in de omgeving van Venetië wil verblijven, is een budgethotel een prima optie. Vervolgens kun je met de vaparetto richting het centrum reizen. Denk ook na welke bezienswaardigheden je allemaal wil zien, en misschien is een kortingskaart wel voordelig voor jou.

Lilian

Related post

Leave a Reply