NOS Teletekst bestaat dat nog?

 NOS Teletekst bestaat dat nog?

Vroeger was er nog geen internet om het laatste nieuws door te krijgen. Alleen voor echt belangrijke nieuws bulletins werd er een extra uitzending uitgezonden. Als je toch op de hoogte wilde blijven van het laatste nieuws gebruikte je NOS Teletekst. Het was misschien we de officiële voorganger van nieuwssites zoals Nu.nl. Via korte berichten kreeg je het laatste nieuws door. Als je de pagina invoerden met je afstandsbediening, dan kon je het lange nieuwsbericht lezen. Maar bestaat NOS Teletekst vandaag de dag nog steeds? Of is Teletekst volledig vervangen door het internet.

NOS teletekst bestaat nog steeds

Ondanks dat de jongeren voortaan het nieuws leest via het internet bestaat NOS teletekst nog steeds. De oude generatie heeft nog lang niet allemaal internet. Als ze op de hoogte willen blijven van het laatste nieuws, dan volgen ze NOS teletekst. Nos teletekst wordt ook nog steeds veel gebruikt voor het volgen van sportuitslagen. Je kan hierop live de stand zien en als er een doelpunt gescoord wordt zie je het direct bijgewerkt worden.

Hoe kan je NOS teletekst gebruiken?

Op je afstandsbediening zie je een knop staan met een soort televisie scherm en streepjes erin. Als je hierop drukt op je afstandsbediening krijg je direct teletekst te zien. Vanaf Nederland 1 start de teletekstpagina direct op pagina 100. Hierop zie je een soort startscherm met het overzicht. Bijvoorbeeld nieuws 101 en RTV, Weer & Verkeer en voetbal. Als je het nummer op je afstandsbediening erachter invoert kom je op de pagina van teletekst terecht. Via 101 krijg je altijd het laatste nieuws te zien en weet je precies wat er zich afspeelt. Je kan NOS teletekst het beste zien als een soort digitale krant via de televisie. Overigens is NOS teletekst ook via het internet te bereiken als je geen televisie bezit.

Melissa

Related post

Leave a Reply