Alles over Bol.com

 Alles over Bol.com

Bol.com is de grootste webwinkel van Nederland en groeit ook hard in België. Op 30 maart 1999 werden de digitale deuren van de webwinkel geopend. Ze begonnen ooit met het verkopen van online boeken en e-boeken. Inmiddels heeft het bedrijf 11 miljoen klanten en 22 miljoen verschillende artikelen. De winkel is uitgegroeid tot een groot online woonwarenhuis. Naast een eigen magazijn werkt Bol.com inmiddels samen met 20.000 Bol.com partners. Ze bieden via Bol.com hun producten aan tegen betaling van een commissie. Bol.com kan zo een groter assortiment aanbieden op verschillende vlakken. Het bedrijf heeft inmiddels 1.900 medewerkers en zorgt voor bestel gemak online.

Bol.com is de populairste winkel van Nederland

Al een paar jaar op rij staat Bol.com in de top 5 met populairste winkels van Nederland. Het bedrijf staat zelfs in de top 3 met meest invloedrijke bedrijven op Social Media. Het Social Media account van Bol.com staat bekend om de ludieke acties en grappige posts. Miljoenen volgers volgen het bedrijf via Social Media en reageren op de posts. De waardering van het publiek zorgt ervoor dat steeds meer mensen online shoppen bij Bol.com.

Eenvoudig online bestellen en bezorgen

Eén van de grote pluspunten van Bol.com is dat je vrij eenvoudig online kan bestellen en je bestelling kan laten bezorgen. Je kan ervoor kiezen om je bestelling direct via iDeal te betalen of achteraf met een acceptgiro. Binnen een paar klikken kan je online bestellen en de meeste bestellingen worden de volgende dag al thuisbezorgd. Dankzij de samenwerking met Albert Heijn kunnen sommige artikelen ook dezelfde dag nog opgehaald worden.

Verschillende magazijnen verspreid over Nederland

Inmiddels heeft Bol.com vier magazijnen verspreid over Nederland. Hier worden alle pakketjes ingepakt en verzonden. Het grootste magazijn is in Culemborg. Dit magazijn is 11 voetbalvelden groot en verwerkt 2.700 pakketjes per uur. Daarna komt Waalwijk met 8 voetbalvelden groot. Doordat hier een groot deel door robots gedaan wordt kunnen ze 16.000 pakketjes per uur versturen. Waalwijk 2 heeft 5,5 voetbalvelden aan magazijnruimte en verstuurt 10.500 pakketjes per uur. In Nieuwegein is nog een klein magazijn van 1 voetbalveld waar 1.000 pakketjes per uur verstuurd worden.

Gratis bezorgen met Select

Bol.com biedt sinds een paar jaar Select aan. Voor een vast bedrag per jaar kan je het hele jaar door gratis je pakketjes laten bezorgen. Je hoeft niet meer voor € 20 bij Bol.com te bestellen voor je bestelling bezorgd wordt. Steeds meer klanten kiezen voor Select met extra bezorgopties zoals zondag bezorging of dezelfde dag nog in huis.

Melissa

Related post

Leave a Reply