Yahoo Mail Uitgelegd

 Yahoo Mail Uitgelegd

Yahoo mail is een gratis e-mailaccount van de zoekmachine Yahoo. Dit is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Gmail van Google. Je kan via Yahoo mail gratis een e-mailadres aanmaken. Als je naar Yahoo mail gaat kan je inloggen met je e-mailadres en zelfgekozen wachtwoord. Je kan ook klikken op account aanmaken. Je vult hier je naam, achternaam, zelfgekozen e-mailadres, wachtwoord en telefoonnummer in. Yahoo Mail werkt met een inlogsysteem waarbij je een sms code ontvangt. Hiervoor hebben ze je mobiele telefoonnummer nodig. Je moet je sms-code invullen om in te loggen op je Yahoo mail. Zo is je privacy extra beschermd en wordt je minder snel gehackt.

Inloggen op je e-mailadres

Je vult op de website je e-mailadres en zelfgekozen wachtwoord in. Vervolgens vraagt het systeem om je sms-code. Je ontvangt deze op je mobiele telefoon. Na het invullen van de code krijg je toegang tot je mailbox. Je kan nu je maitljes bekijken. De mailtjes worden als een soort conversatie vertoont. Hierdoor kan je eenvoudig tussen de verschillende berichten scrollen en een antwoord in de mail terug scrollen. Vergeet alleen niet om de tabbladen weer achteraf te sluiten. Zo voorkom je dat je te veel mailberichten open hebt staan.

Wisselen tussen verschillende accounts

Je kan verschillende accounts aan één e-mailadres koppelen. Links kan je schakelen tussen andere e-mailadressen. Dit is handig als je bijvoorbeeld meerdere Yahoo e-mailaccounts in je bezit hebt je geen zin hebt om opnieuw in te loggen. Je klikt de accounts aan om de mailtjes te checken. Je kan zo per mailaccount inzicht krijgen in nieuwe e-mails.

Account instellen in diverse stylen

Het is mogelijk om elk account een eigen kleurstijl en omgeving te geven. Hierdoor zie je nog beter als je schakelt tussen verschillende e-mailaccounts. Daarbij is het natuurlijk extra leuk om je mailomgeving te personaliseren. Bij Yahoo mail zijn hier via instellingen verschillende opties voor. Je kan hier tevens een vaste handtekening instellen die onder elk mailtje dat je verstuurt komt te staan.

Smartphone app

Het is ook mogelijk om op je smartphone een Yahoo mail account te installeren. De apps werken zeer gebruiksvriendelijk en sluiten goed aan bij de ervaring die je via de website zelf krijgt. Je krijgt ook hetzelfde startscherm om bij in te loggen en je kan eenvoudig switchen van account.

Melissa

Related post

Leave a Reply