Android Auto downloaden en uitgelegd

 Android Auto downloaden en uitgelegd

Android auto is geen standaard app die in de Android app store geïnstalleerd kan worden. Toch adviseren we wel om de app te downloaden. Het is namelijk een handige app om te gebruiken in de auto. Officieel is de app nooit in Nederland uitgebracht. Daarom is het lastig om de app te downloaden. Je moet hiervoor gebruik maken van een zogenaamde APK mirror. Via een APK Mirror kan je apps downloaden die niet in de Google Play Store staan. Je kan hier zoeken op Android auto en downloaden voor je smartphone. Als je de app gedownload hebt kan je hem gaan koppelen aan je eigen auto.

Hoe kan je Android auto installeren in je auto?

Als eerste moet je via een APK mirror de app downloaden en installeren op je smartphone. Als dit gelukt is verbind je telefoon met een USB kabel aan je auto. Op het moment dat je dit doet moet Android auto direct opstarten. Plaats hierbij je smartphone in de speciale autohouder en laat de USB kabel aangesloten zitten. Je kan nu gebruik maken van Android auto tijdens het rijden.

Wat is Android auto?

Eigenlijk is het een simpele versie van het display van je telefoon. Je kan hierop bijvoorbeeld navigeren via Google Maps en het geluid via de speakers van je auto laten lopen. Je kan ook op sms-berichten reageren met een standaard bericht dat je nu aan het autorijden bent en straks reageert. Zo raak je niet afgeleid door berichtjes die binnenkomen tijdens het rijden.

Welke auto’s werken met Android auto?

In principe werken vrijwel alle auto’s die na 2015 gebouwd zijn met Android Auto. Er is vooral een uitstekende compatibiliteit met Citroën, Peugeot, Opel en Audi. Overigens heb je wel pech als je in het bezit bent van een BMW of Toyota. Deze merken ondersteunen Android Auto helaas nog steeds niet.

Melissa

Related post

Leave a Reply