8D Music wat is dat?

 8D Music wat is dat?

Vorig jaar ontstond er ineens uit het niets een nieuwe trend op Youtube. Op Youtube werd een filmpje gepost met 8D Music. In eerste instantie vraag je jezelf af wat 8D is. Normaal gesproken zijn we wel bekend met 3D en zelfs 4D. Bij 3D krijg je te maken met 3 dimensionale beelden en bij 4D wordt er naast beeld en geluid ook nog eens beweging gecombineerd. Wat is dan 8D music? Je vraagt je nu misschien zelfs wel af wat 8 dimensies in muziek moet voorstellen? De enige manier om erachter te komen is door 8D music te luisteren. De afgelopen maanden zijn er naast de Queen Bohemian Rhapsody variant meerdere hit songs in 8D music uitgebracht en lijkt de trend gezet te zijn.

Ontdek 8D music vooral met een koptelefoon

We adviseren je om een koptelefoon op te doen als je 8D muziek wilt luisteren. Zet de koptelefoon op, sluit je af van de wereld en zet 8D muziek op. De eerste zin lijkt gewoon normaal te zijn bij Queen Bohemian Rhapsody. Maar dan begint het 8D muziek. Door het effect in het geluid lijkt het alsof de muziek zich rond je hoofd heen afspeelt. Het spint als het ware rond je hoofd heen. Het effect is vergelijkbaar met in een concertzaal staan waarbij je op de hoek staat en het geluid om je heen galmt. Een uniek effect en als je heel even je ogen sluit lijkt het alsof de muziek om je hoofd heen spint. Kijk wel uit dat je er niet duizelig door wordt. 8D Music is absoluut een unieke luisterervaring en lijkt een enorme trend op Youtube te worden.

Miljoenen luisteraars luisteren naar 8D music

Inmiddels lijkt 8D Music een trend te zijn op Youtube. Content creators op Youtube uploaden hun eigen versies van bekende hits als 8D track. Toch wordt er niet bekend gemaakt hoe de makers van 8D Music dit effect precies weten te creëren. Zo proberen ze zo min mogelijk copy cats op Youtube te krijgen. Er zijn meerdere manieren waarop je 8D music kan maken, maar het is de kunst om het zo goed mogelijk af te stemmen. Zodat het lijkt alsof je midden in een concertzaal staat en live naar bijvoorbeeld Ed Sheeran staat te luisteren. Miljoenen luisteraars via Youtube zijn in ieder geval al fan van 8D Music.

Melissa

Related post

Leave a Reply