Tips voor het beginnen van een eigen webwinkel

 Tips voor het beginnen van een eigen webwinkel

Wil jij graag een eigen webwinkel beginnen? Dan zijn er een aantal aandachtspunten en aspecten die niet kunnen ontbreken. Er zijn een aantal vaste punten in het proces van het beginnen van een eigen webshop die je altijd bij langs moet gaan, denk daarbij aan het inschrijven bij de KVK. Waar je nog meer op moet letten, zetten wij hieronder voor je op een rij. 

Website

Een goedwerkende website is de basis. Dit straalt betrouwbaarheid en professionaliteit uit. Als je website niet goed werkt haken klanten al snel af. Er zijn enorm veel dingen die belangrijk zijn voor jouw website, een website laten maken is daarom verstandig door bijvoorbeeld een bedrijf of freelancer. Ook hierbij is het belangrijk om iemand te kiezen die verstand heeft van belangrijke zaken zoals een SEO-vriendelijke site. Bovendien moet de webshop natuurlijk naar jouw wens worden ingevuld. Wanneer je het werk uit handen geeft weet je zeker dat het goed gebeurt. 

Goede foto’s

Op jouw website moeten foto’s staan die je door een ringetje kan halen. Ook die dragen bij aan een professionele uitstraling en ook zelf aan de SEO. Het bedrijf dat voor jou de website in elkaar zet kan dit ook beter doen met foto’s die jouw producten goed weergeven, maar ook met foto’s die op andere manieren goed bij de website passen. Dat kunnen zijn: achtergrondfoto’s, sfeerfoto’s en ook portretten. Dat laatste kan bijvoorbeeld goed werken wanneer je meer over het team vertelt. Deze persoonlijke informatie draagt ook bij aan de betrouwbaarheid van jouw bedrijf. Wanneer je het maken van jouw webshop uit handen geeft, kunnen de webbouwers hier ook rekening mee houden. Een webshop laten maken is daarom altijd een goed idee.

Persoonlijke informatie

Het werd net al genoemd: ‘persoonlijke informatie’. Dit draagt niet alleen bij aan de betrouwbaarheid van je webshop, het is ook verplicht om persoonlijke info op je webshop te plaatsen. Denk aan de naam en het adres van je bedrijf, dit moet duidelijk vermeld worden. Denk ook aan een telefoonnummer, e-mailadres en het KVK- en btw-nummer. Ook zaken die in eerste instantie kunnen aanvoelen als interessante bijzaken kunnen leuk staan op je website. Denk aan een persoonlijk verhaal achter het verkopen van de producten, een persoonlijke introductie of de geschiedenis achter je bedrijf.

Reviews klanten

Je kan reviews van klanten altijd gebruiken om bepaalde zaken van jouw bedrijf te verbeteren. Ook is het slim om deze weer te geven op je webshop. Zo krijgen nieuwe klanten meer inzicht over de producten of andere werkzaamheden die jij aanbiedt, maar ook over zaken zoals klantvriendelijkheid en andere gang van zaken op jouw webshop. Al met al krijgen klanten aan de hand van reviews een beter beeld van jouw bedrijf.

onlino

Related post

Leave a Reply