Nederlands racewonder Max Verstappen en zijn vermogen

 Nederlands racewonder Max Verstappen en zijn vermogen

Sinds 2015 heeft Nederland er een nieuw sporticoon bij: Max Verstappen, zoon van Jos Verstappen. Zo wist hij in zijn eerste seizoen al verschillende punten te behalen, wat ontzettend knap was voor een groentje als Verstappen. In 2016 wist hij zijn eerste overwinning te behalen in Spanje waarna er nog verschillende podiumplekken volgde. Met zijn rijstijl, inhaalacties en attitude werd de Formule 1 nieuw leven ingeblazen door Verstappen. De populariteit van de jonge racer uit Limburg is enorm. Niet alleen zijn populariteit groeide snel, ook zijn bankrekening vertoont een sterk groeiende curve.

Een tiener met miljoenen op de bank

Tijdens zijn tienerjaren verdiende Verstappen al miljoenen binnen de Formule 1. Zo tekende hij in 2016 een contract bij Redbull Racing die inmiddels al tweemaal verlengd is. In 2020 zette Max zijn handtekening onder een mega contract waardoor hij inmiddels tot één van de best betaalde coureurs behoord. Zijn basis jaarsalaris wordt geschat op €35 miljoen. Dit wordt nog verder aangevuld met overwinningen, WK- punten, podiumplaatsen en sponsoren. Zo heb je Max vast en zeker al meerdere malen voorbij zien komen in verschillende reclames van de Nederlandse supermarkt Jumbo. Ook hier wordt Verstappen rijkelijk voor beloond.

Een van de jongste en rijkste sporters van Nederland

Dat we nog veel van Max Verstappen gaan zien en horen aankomende jaren staat vast. Iedere raceliefhebber wacht vol spanning op zijn eerste wereldtitel. In 2019 werd het vermogen van Max rond de 40 miljoen euro geschat waarmee hij in de top 10 van rijkste sporters van Nederland stond. Door het tekenen van zijn nieuwe mega contract die tot 2023 loopt, zal zijn vermogen de komende jaren nog flink gaan stijgen. De kans is dan ook groot dat hij binnen korte tijd de nummer één positie van rijkste sporters in Nederland zal behalen.

Melissa

Related post

Leave a Reply