Waarom het kopen van milieuvriendelijke producten goed voor jezelf en voor anderen is

 Waarom het kopen van milieuvriendelijke producten goed voor jezelf en voor anderen is

Als consument krijgen we dagelijks te maken met verleidingen. Zo zien we in kledingwinkels wekelijks nieuwe collecties hangen bijvoorbeeld die het verleidelijk maken om toch weer even een nieuw shirtje mee te nemen. Echter zorgt deze vorm van produceren en aanschaf voor veel afval en oneerlijke productie. Het is dan ook slim  om eens wat vaker stil te staan en na te denken over een aankoop voordat we daadwerkelijk tot aanschaf over gaan. In dit blog focussen we ons op het kopen van milieuvriendelijke producten en laten we zien waarom je bij de aanschaf hiervan zowel jezelf als anderen verblijdt.

Beter voor de gezondheid en het milieu

Allereerst is het vanzelfsprekend dat milieuvriendelijke producten beter zijn voor het milieu. Het aanschaffen van een duurzaam product, betekent dat deze langer meegaat, voor minder vervuiling en afval zorgt en op deze manier het milieu gezonder is. Zeg nu zelf, een gezonder milieu is beter voor iedereen. Heb je daarnaast echt wel eens over je eigen gezondheid nagedacht bij het aanschaffen van producten? Deze wordt namelijk dikwijls over het hoofd gezien. Kijken we bijvoorbeeld naar schoonmaakproducten dan kunnen deze chemicaliën bevatten die schadelijk zijn. Door natuurlijke producten te kopen, wordt het inademen van en contact met deze schadelijke chemicaliën voorkomen.

Goedkoop is duurkoop

Mensen staan bekend als koopjesjagers. Zo kiezen we dikwijls voor het product dat het goedkoopste is en denken we dat we hierdoor het goedkoopste uit zijn. Kijken we naar de langere termijn dan blijkt dat dit toch niet het geval is. Zo zul je het goedkopere product bijvoorbeeld jaarlijks of om de twee jaar moeten vervangen. Kies je echter voor een duurzamere en iets duurdere variant, dan kun je hier tot wel vijf jaar van genieten en betalen de iets hogere kosten zich dus op de lange termijn dubbel en dwars uit. Goed voor jouw portemonnee en het milieu dus!

Melissa

Related post

Leave a Reply