Niet sporten en toch afvallen, zo doe je het

 Niet sporten en toch afvallen, zo doe je het

Je ziet jezelf niet urenlang hardlopen of zweten in de sportschool. Wellicht heb je er simpelweg geen energie meer voor na een lange werkdag of ben je sowieso niet bepaald sportief aangelegd. Echter zou je toch graag wat gewicht willen verliezen. Veel mensen denken dat afvallen zonder sporten onmogelijk is. Toch is dit niet het geval!

Thee en water

Thee of water, zo simpel kan het zijn! Water is belangrijk voor verschillende processen in ons lichaam. Het zorgt voor een betere stoelgang en een verzadigd gevoel, waardoor je minder eet. Start de dag met twee glazen water en drink bij iedere maaltijd ook een glaasje. Zorg er daarnaast voor dat je altijd een fles met water in de buurt hebt staan. Heb je een hongergevoel, neem dan een aantal slokken. Je zult merken dat de trek direct verminderd. Komt het water je neus uit? Wissel dan af met wat groene thee. Deze thee staat tevens bekend om zijn versnelde stofwisseling!

Move your feet!

Die voeten en benen, die heb je niet voor niets. Ook al ben je misschien wat minder sportief aangelegd, een wandelingetje maken kan bijna iedereen! Laat dan ook vooral de auto wat vaker staan en kies voor de benenwagen. Neem wat vaker de trap in plaats van de lift, loop een extra rondje met de hond of ga een blokje om in je pauze. Al deze kleine dingen zorgen namelijk voor extra verbranding. Ook heeft het positief effect op het immuunsysteem, het hart en de bloedsomloop.

Eet voldoende vezels en koolhydraatarm

Zorg dat je voldoende vezels binnen krijgt, naar een verzadigd gevoel dragen vezels namelijk ook bij aan een betere darmflora en stoelgang. Zorg daarnaast voor een beperkte koolhydraatinname en vervang deze voor eiwitten en gezonde vetten. Dit help bij vet verlies en dat is het uiteindelijke doel!

onlino

Related post

Leave a Reply